Kokosové pusinky (kokosky)

13. prosince 2008 v 11:03 | #Sh |  Recepty a tipy

Kokosové pusinky (kokosky) I.

Suroviny:
3 bílky, 21 dkg cukru krupice, 3 lžíce jemné strouhanky, 12,5 dkg kokosu
Bílky s cukrem vložíme do hrnce a ve vodní lázni šleháme. Jakmile máme sníh ušlehaný (drží tvar), hrnec vyjmeme z vodní lázně a postupně zamícháme kokos a strouhanku. Kokosovou hmotou naplníme pytlík a stříkáme na plech vyložený pečícím papírem pusinky. Troubu vyhřejeme na 200 °C, vložíme plech, ztlumíme na 150 °C. Když se nám pusinky nafouknou, tak dosušíme při 100 °C. Kokosky necháme na papíře vychladnout a pak jdou krásně sundat.



kokosové pusinky.jpg

Kokosové pusinky (kokosky) II.

Potřebujeme:
5 dkg másla, 5 dkg cukru, 7,5 dkg kokosu, 7,5 dkg hladké mouky, 1/2 bal.vanilkového cukru, 1 vejce, 3/4 bal.prášku do pečiva.

Postup:
Máslo,cukr,vejce a vanilkový cukr ušleháme do pěny ve vodní lázni,přidáme kokos a mouku s práškem do pečiva.Děláme lžičkou malé hromádky na plech.Pečeme v mírné troubě.


Kokosové pusinky (kokosky) III. - s pudingem

2 bílky + 8 dkg cukru moučka v páře ušlehat. Přidat 2 vanilkové pudinky a 7 dkg kokosu. Dát na pomaštěný plech a mírně sušit.


Kokosové pusinky (kokosky) IV.

Ingredience

4 bílky, 240 g krystalového cukru, špetka soli, 3 lžíce strouhaného kokosu

Postup

Připravíme si hrnec na bílky a větší hrnec na vodu. Vodu ohřejeme tak, aby byla horká, ale nesmí se vařit, aby se bílky nesrazily. Mezitím krátce zašleháme do bílků sůl a poté opět krátce zašleháme cukr. Pak vložíme hrnec s bílky do horké vodní lázně a ručním elektrickým šlehačem pomalu šleháme na nejnižší rychlost, aby se bílky stačily během šlehámí prohřát. Sníh je hotový, když je lesklý a hodně hustý (tvoří se na něm při šlehání špičky). Vyndáme bílky z vodní lázně a necháme trochu vychladnout za občasného prošlehání. Vařečkou lehce vmícháme kokos. Sněhem naplníme plátěný pytlík s ozdobnou špičkou s větším otvorem a na plech vyložený papírem na pečení stříkáme malé pusinky. Sušíme pomalu v troubě (asi 150°C, 30 - 40 minut). Hotové vychladlé pusinky můžeme namočit v čokoládě (dolní nebo horní polovinu).
Kokosové pusinky


Kokosové pusinky (kokosky) V.

Ingredience:
  • 2 vejce
  • špetku soli
  • lžičku citrónové šťávy
  • 100 g moučkového cukru
  • 100 g kokosové moučky
Postup:

Rozklepneme vejce a oddělíme bílky, které vyšleháme se špetkou soli a lžičkou citrónové šťávy do sněhu. Po lžících zašleháváme do hustého sněhu prosátý moučkový cukr a nakonec vmícháme ještě kokosovou moučku.
Mezi každou dávkou vždy důkladně prošleháme. Troubu předehřejeme na 120-130 stupňů. Plech vyložíme pečícím papírem a pevný úkosový sníh sáčkem nastříkáme do malých hrudek na plech. Do středu každé hromádky uděláme důlek a kápneme trochu husté malinové marmelády. Upečeme při mírné teplotě.
 


3 lidé ohodnotili tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.